مشکل آب را شاید چارهی آسان نیست، برق را که هست!
دولت بهجای انفعال و صرفا درخواست همکاری از مردم، نکته مغفول بهرهوری و بهینهسازی مصرف را هم مدنظر قرار دهد.
افزایش حدودا ۱۰ درصدی مصرف برق، چالش برانگیز شده و این در حالی است که در دوران فعلی رکود صنایع، اصلا برخی از کارخانهها تعطیل و برخی دیگر با بخشی از ظرفیت، تولید میکنند و این یعنی بخشی از مصرف کنندگان اصلی بهطور جبری از مدار مصرف خارج شدهاند و به این ترتیب ناچارا باید بار عمده مصرف را در مصارف خانگی جستجو کرد.
به عنوان نمونه جهت یادآوری لازم به ذکر است که در گذشته دولت با خرید عمده لامپهای کم مصرف CFL از کارخانجات داخلی و توزیع مستقیم آن به قیمت پایینتر با عنوان سوبسید در قالب طرح تعویض لامپهای رشتهای، هم به تولید داخلی کمک کرده بود و هم گامی در اقتصاد مقاومتی و همچنین بهرهوری و بهینهسازی مصرف برداشته بود؛
جدای از اینکه باید بررسی شود که چرا لامپهای رشتهای هنوز تولید میشوند! باید گفت دنیا از لامپهای فلورسنت فشرده یا همان CFL هم عبور کرده و لامپهای الئیدی جایگزین آن شده است و خبر خوب اینکه کارخانههای زیادی در داخل کشور اقدام به تولید آن میکنند که در اینجا دولت میتواند به بهانه اقتصاد مقاومتی و همچنین بهرهوری، فرصت خوبی برای حمایت از آنان به وجود آورد؛ مضاف بر اینکه با این اقدام، احتمالا بسیار بیشتر از ۱۰ درصد از مصرف برق، صرفهجویی خواهد شد.
مزایای لامپهای LED نسبت به لامپ های کم مصرف مارپیچی
- مصرف انرژی، حداقل یک دوم لامپهای کممصرف رایج و با همان میزان نوردهی
- فاقد فلز خطرناک و سمی جیوه در ساختار داخلی آن و دوستدار طبیعت
- دارای کمترین مقدار تولید گرما
- فاقد هرگونه تابش ماورای بنفش (UV) و مادون قرمز
- در لامپ LED ال ای دی خبری از چشمک زدن نیست
- لامپ LED ال ای دی محدودیتی در تعداد خاموش و روشن شدن نداره. یکی از مشکلات لامپ CFL این بود که اگر زیاد خاموش و روشن میشدن عمرشون به شدت کم میشد.
- دمای هوا تاثیر خاصی روی لامپ LED ال ای دی نمیگذارد.
- عدم جذب حشرات، به دلیل طیف نور ساطع شده
- عمر بیشتر؛ حدود ۲۵۰۰۰ ساعت عمر مفید دارد یعنی اگه روزی ۴ ساعت هم لامپ LED ال ای دی را روشن بگذارید حدود ۲۰ سال کار می کند!
- حباب پلاستیکی نشکن و مقاوم در برابر ضربه
- تنوع رنگ نور
- تنوع فراوان شکل لامپ؛ حبابی، مسطح و..
- به صورت آنی روشن میشود و نیازی به گرم شدن برای تولید حداکثر نور ندارد.
بعد از دیدن این ویدیوی کوتاه، دیگه لامپ کم مصرف معمولی نمی خرید؛
ضمن اینکه اطلاعات بسیار خوبی در مورد لامپ LED ال ای دی بدست میارید:
حجم : ۲۳٫۵۵ مگابایت
داخل لامپهای رشتهای (همین لامپ های ۱۰۰ وات و ۲۰۰ وات معمولی زرد رنگ)، رشته سیم باریکی به نام تنگستن وجود داره. تنگستن مادهایه که در برابر عبور جریان از خودش مقاومت نشون میده یعنی نمیذاره جریان برق به راحتی از داخلش رد بشه. به همین دلیل وقتی شما کلید برق رو می زنید، تنگستن به خاطر وجود همون مقاومت، داغ میشه و در اثر این گرما از خودش نور تولید می کنه. به خاطر خاصیت الکتریکی تنگستن، حدود ۹۵ درصد انرژی برق به گرما تبدیل میشد و فقط ۵ درصدش تبدیل به نور میشد. بعد از لامپ رشته ای، لامپ کممصرف معمولی (همین لامپ های کم مصرف پیچ پیچی که تو خونتون دارید) طراحی شدن. به اینا میگن لامپ CFL یا Compact Fluorescent Lamp . لامپ کم مصرف معمولی می تونه با ۳۰ یا ۴۰ وات اندازه یه لامپ ۱۰۰ وات از خودش نور تولید بکنه. به خاطر همین مسئله بهش میگن لامپ کم مصرف اما این لامپ ها هم مشکلات بزرگی دارن. یکی اینکه ۳ تا ۴ دقیقه طول میکشه تا به روشنایی کامل برسن تازه بعضی وقتها هم که کلا نمیرسن. مشکل بعدی اینه که لامپ کم مصرف ماده سمی و خطرناک جیوه داره که برای انسان و محیط زیست خطر داره ضمنا امواج خطرناکی مثل مادون قرمز و فرابنفش تولید می کنه . چشمک زدن لامپ کم مصرف هم یکی از مشکلات دیگه هست. ضمن اینکه باز هم توان مصرفی لامپهای CFL زیاده و باید کمتر بشه . مجموع این عوامل باعث شد تا لامپ LED ال ای دی طراحی بشه.
منابع: کانال مکتوبات ؛ علم فردا
ثبت نظر